του Μυλωνά Παναγιώτη

΄΄ Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να καταστρέψεις ένα έθνος, είναι να του απομακρύνεις το ιώδιο από την διατροφή του΄΄      – Dr. Guy Abraham

-Το ιώδιο έχει ισχυρές αντιβιοτικές, αντιμυκητιακές και αντιϊικές ιδιότητες. Τα περισσότερα βακτήρια στο σώμα καθώς και στο δέρμα, θανατώνονται ερχόμενα σε επαφή με το ιώδιο, μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

-Το κάθε κύτταρο στο σώμα μας περιέχει και χρησιμοποιεί ιώδιο.
-Όλοι οι αδένες του σώματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, χωρίς την παρουσία ιωδίου.
-Το ιώδιο ρυθμίζει την παραγωγή των ορμονών και του μεταβολισμού. Βρίσκεται και χρησιμοποιείται από όλους τους υποδοχείς των ορμονών στα κύτταρα του σώματος. Χωρίς το ιώδιο δεν μπορούν να παραχθούν οι θυρεοειδής ορμόνες Τ4 (περιέχει 4 μόρια ιωδίου)  και Τ3 (περιέχει 3 μόρια ιωδίου). Το ιώδιο είναι απαραίτητο για την λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος συμβάλλει στον έλεγχο του μεταβολισμού του σώματος και ο οποίος έχει άμεση επίδραση στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.

-Το ιώδιο απομακρύνει-εξαλείφει τον κίνδυνο εμφάνισης της βρογχοκήλης (goiter) του θυρεοειδούς αδένα.
-Το ιώδιο ενισχύει την λειτουργία του εγκεφάλου. Aυξάνει τις γνωστικές ικανότητες του ατόμου. Μας κάνει πιο έξυπνους.
-Το ιώδιο αποτοξινώνει το σώμα από τα τοξικά αλογόνα βρώμιο, φθόριο, χλώριο και τα βαρέα μέταλλα υδράργυρο,αλουμίνιο, μόλυβδο.

΄΄Πάνω απο το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει επηρεαστεί από την έλλειψη ιωδίου΄΄    –           Dr. David Brownstein 

-Το ιώδιο αποτελεί σπουδαίο παράγοντα στην πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου. Προστατεύει τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα, τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη. Όλοι οι ανωτέρω αδένες εμφανίζουν μεγάλη συγκέντρωση σε ιώδιο και η μακροχρόνια έλλειψη του ιωδίου, καθιστά αυτούς τους αδένες ευάλωτους.                                                                                                               

-Το ιώδιο μειώνει το ρίσκο  εμφάνισης κυστών του μαστού (ινοκυστική νόσος), οι οποίες συχνά οδηγούν σε καρκίνο του μαστού. Μειώνει την ευπάθεια στους υποδοχείς οιστρογόνων του μαστού.

΄΄ Η απουσία του ιωδίου από το ανθρώπινο σώμα, προάγει την εμφάνιση του καρκίνου. Το ιώδιο αποτελεί τον φύλακα της ακεραιότητας του μαστού΄΄  – Dr. George Flechas

-Το ιώδιο μειώνει την ανάπτυξη όγκων. Προκαλεί τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Μειώνει την διαίρεση των κυττάρων. Προκαλεί περισσότερους θανάτους καρκινικών κυττάρων από ότι η χημειοθεραπεία. Μειώνει την παραγωγή οιστρογόνων στις υπερενεργητικές  ωοθήκες.

– ΄΄ Η πιθανότητα να αναπτύξει μια γυναίκα κατά την περίοδο της ζωής της επιθετικό καρκίνο του μαστού, είναι μια στις επτά. Το πλέον κατάλληλο στοιχείο για να μειώσει αυτή την πιθανότητα στο μισό, είναι το ιώδιο. Ανεπαρκής ποσότητες ιωδίου στον μαστό, σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού στα ζώα και στους ανθρώπους, ενώ τα συμπληρώματα  ιωδίου βοηθάνε-προκαλούν τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων, μέσω της απόπτωσης (apoptosis). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας από τους κύριους παράγοντες της επιδημίας των καρκίνων του μαστού, είναι η έλλειψη ιωδίου΄΄ – Dr. David Brownstein  

Τα συμπτώματα της έλλειψης ιωδίου στον οργανισμό, μπορεί να εμφανιστούν ως κάθε είδους ορμονικές διαταραχές, ως υποθυρεοειδισμός, κατάθλιψη, κόπωση, αύξηση βάρους, πτώση στις γνωστικές ικανότητες, δυσκολία συγκέντρωσης, προβλήματα μνήμης και αμνησία, πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος, εμφάνιση κυστών στο στήθος, ευαισθησία στο κρύο, αύξηση του μεγέθους του θυρεοειδούς αδένα, απώλεια μαλλιών, ξηροδερμία, εύθραυστα νύχια, δυσκοιλιότητα.

Tip: Η έλλειψη ιωδίου στο σώμα, μπορεί να καθυστερήσει-φρενάρει όλα τα λειτουργικά συστήματα του οργανισμού

 

                                                               Your  Health  In  Your  Hands **

 

 

*Όλες οι πληροφορίες και οι έρευνες που αναφέρονται στο άρθρο, δίνονται για ενημερωτικό σκοπό και μόνο και όχι για διάγνωση, αγωγή ή θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση. Το κάθε ένα άτομο, είναι και ο τελευταίος υπεύθυνος για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που  αφορούν την υγεία του.

 

**Απαγορεύεται η αντιγραφή μερική ή ολική του άρθρου, χωρίς την άδεια του συγγραφέα-ερευνητή .

 

 

Pin It on Pinterest